Ceviz Yağı Faydaları ve Cilt Bakımında Kullanımı

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ceviz yağı kullanımı çok eski yüzyıllara dayanmaktadır. Yaprakları geleneksel tıpta, enflamasyon giderici, arındırıcı – temizleyici olarak kullanılmıştır.

Ceviz Yağı Faydaları

Ayrıca cevizin yüzyıllar önce kanser tedavisinde kullanımı bilinmektedir. İçeriğinde doymamış yağ asitlerinden Linoleik asit (Omega-6) 9657,50, Linolenik asit (Omega-3) %13,78, Oleik asit (Omega-9) %18,71 bulundurmaktadır.

Fonksiyonel gıda olarak kullanılmasının yanı sıra, içerdiği vazgeçilemez doymamış yağ asitleri nedeni ile kalp damar sağlığı üzerinde tercih edilen bir yağdır. Zararlı kolesterol olarak bilinen LDL’nin kandaki seviyesini düşürdüğü bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Cilt Bakımında Kullanımı

Ceviz yağı faydaları

Ceviz Yağı ile Cilt Bakımı

Ceviz yağı müshil ve laksatif amaçlı kullanılabilmektedir. Aynı zamanda cilt besleyici amaçlı kullanılmaktadır.

Yıpranmış ciltlerde onarıcı etkisi yüksektir. Kozmetik preparatlar içinde kullanılmaktadır. Ağır ve yağlama nispeti yüksek bir yağdır. Kuru, yıpranmış ve yaşlı ciltlerde tercih edilir.


Saçlı deriyi besleme niteliği yüksektir.  Saç dökülmelerinden koruyabilir. Göz çevresinde kırışıklıklara karsı ve dudaklarda da çatlamalara karşı kullanilabilir.

Ne Kadar Kullanabiliriz ?

Dahilen tüketimde, asgari kullanım dozu, yetişkinler için günde 2 tatlı kaşığı, 6 yaşından küçük çocuklar içinse 1 tatlı kaşığıdır. Daha fazla kullanılmasının bir sakıncası yoktur. Ancak kalori değeri ve kişisel alerji olasılığı dikkate alınmalıdır.

Enflamasyon nedir?

Vücudu hücre hasarına sebep olan etkenlerden ve bunlara bağlı olarak oluşan zarar görmüş  hücre ve dokulardan temizleyerek tamir eden ve olayı sınırlayan durumlara verilen isimdir. Yangı olarak da adlandırırlar enflamasyon bir nevi cerahatsiz iltihaptır.

Yazı Puanı
Yazıya puan verin
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Paylaş.

Yazar hakkında

Ege Sevdalısı Bakım ve estetik meraklısı

Cevap Yaz